Nieuw Boechout De tofste club uit de regio !
 

 

U bent nu hier: Home - De Club - Werking en historiek
Secretaris

Historiek


In 2000 zijn Duboco en Pulhof Phado gefusioneerd tot de club Nieuw Boechout en trad aan in het Koninklijk Vlaams Voetbalverbond (KVV)

Op het ogenblik tellen we zo'n 300 spelende leden en komen we aan 10 jeugdploegen, 2 G-ploegen, 4 seniorenploegen en 1 veteranenploeg.

 

Vanaf het seizoen 2018-2019 eindigt het KVV te bestaan en gaat over naar de Vlaamse Voetbalfederatie (VV).

Dit is een Vlaamse vleugel binnen de KBVB mbt het amateur- en jeugdvoetbal en werd hiermee de grootste sportfederatie van Vlaanderen. 

Deze federatie omvat voetballers, voetbalsters, minivoetballers, zaalvoetballers en futsallers. 
Deze fusie was een rechtstreeks gevolg van het nieuwe decreet op de sportfederaties, waarmee de Vlaamse overheid en Sport Vlaanderen nog meer sporters beter wil bereiken. Per sporttak wordt vanaf 1 januari 2017 immers nog slechts één federatie per sporttak gesubsidieerd.

 

 

Werking van onze club 


De club werkt met een structuur van verschillende commissies die elk een deel van de verantwoordelijkheden dragen. De voorzitters van de commissies maken elk deel uit van de Raad van Bestuur, die maandelijks samenkomt.

Commissies: Jeugdraad, Seniorenraad, Financiën en toog, Feestelijkheden, Tornooi, Infrastructuur en materiaal, Clubblad en Public Relations.

Dit alles wordt gedragen, ondersteund en in goede banen geleid door een grote groep enthousiaste medewerkers en allen op vrijwillige basis. Hulp is hier steeds welkom, dus wie zich geroepen voelt om een beetje vrije tijd in z’n club te steken, geeft ons maar een seintje. Contactgegevens van de medewerkers vind je verderop in deze site.

Ook een woordje van dank aan onze sponsors!! Zij betekenen telkens weer een grote financiële steun voor de club.  En hoe groot of klein hun bijdrage ook is, we zijn hen daar jaarlijks weer dankbaar voor!

Zo keert er ook jaarlijks een grote activiteit terug die onze clubkas spijst:

* dit is ons eigen voetbaltornooi waarbij ploegen uit het Antwerpse worden uitgenodigd. 

* En dan vergeten we natuurlijk niet de tal van activiteiten die ons feestbestuur of de ploegen organiseren zoals daar zijn: zoektocht, droppings, themafeestjes, quizzen, vlaaienslag, frietjesdag, familiedag en zo véél meer…